Pages

Friday, April 15, 2011

Nama apa yer? Buntu

Agak2nya logik x, pada bulan ke-8 ni masih lagi xdecide lg nama utk baby! Hahahah not only me (yg salu kompius2) tp encik nizam pon masih lagi xdapat decide. Biasa bg encik nizam untuk tidak decide coz die salu akan refer balik pd diriku ini ( just for confirmation)...tp si ibu yg sepatutnya excited and hv a long list...xtjadik pada diriku. Rasanya da abes list2 nama kt internet & buku pon da bli, but come out with nothing. Bukan sbb buku yg kitorg bli tu kosong & xbcetak...tp kami buntu :p

Macamana nk kata eh?? Kononnya disebabkn the 1st letter of our name starts with 'N', so baby pon kami nk 'N' jugak la.. but I xbape suka sgt if 'N' itu ialah 'Nur' hahaha sebab ape? common sgt (cerewet pulak hadeih..). At first tu encik nizam comeout with 'Nadiah' but I personally feel like 'xmau!' coz its my csin's name... 

Nak nama yang simple and hv a good meaning but still xdapat nk decide. Semalam try cari2 lagi...but end up dgn fed up :p Bukan fed up dgn baby yer, but fed up dgn diri sdiri yang xbole nk buat keputusan.. susah jugak nk bagi nama ni. Camana korg2 sume bagi nama kt baby korg eh? Senang x? Kadang2 tu rasa macam nk suruh encik nizam saje yg decide but.....nnt ade jek yg xbkenan hahhaha ngengada kn??!!

Kalo bole xmaula nama tu ade kaitan dgn sedara mara, untuk elak salah faham bila dok sembang2 ke kn.. Biarla nama tu unik dalam family. So that baby is well-recognized by the whole family =) Misi mcari nama baby masih lagi bjalan..and xtau bila akan stop, rasa2nya kalo da xdpt dcide mayb akan proceed jek dgn 'nur' or other than 'N' sobsob... :p

If sape2 nk bg suggestion, pls do so... mne tau bg inspirasi pd kami yang buntu ini. =)

Buntu...Buntu...Buntu =( Dear Allah, please guide me =)

13 comments:

Pya said...

Mmg pening oo pilih nama utk baby ni. Pya dgn hubby dr 5 bln aritu dah start pilih nama baby. Tp problemnye mcm panjang sgt pulak namanya. Nak pendekkan dah sayang pulak (-_-)

Puan Nurul said...

Pening kan? Isk.. rasa cm nk jek letak nama pendek2 jek... Huda, Hana, Naz... Tp kang org ingt main2 pulak :p

Beyd said...

Ubuntu.hehhee...

Puan Nurul said...

Hahaha TSOM bek!

Beyd said...

Haahhaha!aku pun nak letak nama pendek2 je. nama syah dah cukup panjang. nanti nak isi borang apa2 tak muat :p

Puan Nurul said...

Letak nama... Adam! :p

Cik Shu said...

Shu pun tak decide nama lagi, padahal baby bila2 masa pun boleh keluar.

Puan Nurul said...

erk... shu xdecide lg? cmne tu... kami pon da suspen2 cm xde masa pulak nk duduk pikir :p harap2 dapatla jumpa nama yg tbaik utk baby! ***trasa neves lak bila shu kata bila masa baby blh kua***

Beyd said...

kalau anak lelaki ko nk letak ke nama adam?hehee..

Puan Nurul said...

Dolu2 mungkin yer... :p

Rosie Rose said...

hik hik... nih expecting baby boy ke baby girl? tak kesah la... nama tu ringkas2 pun takpe, janji maksudnya yg baik2. kitorg pun decided on very simple name jerk. tkde spare names pon. :)

Puan Nurul said...

buat masa ni da tiga kali check up smpi bln ke-8 doc ckp girl :) hehhe nk decide pon susah kn? sian kt baby nnt xde nama pulak :p

Rosie Rose said...

biasa la tu, kalau girl tricky sikit. boy cari birdie dia jerk :) tp kalau dah 3 kali tu, confirm la tu kuttt... nama girl sng sikit.. mcm2 ada. baju2 pun, haihhhh mmg rambang mata la ye nak men-soping! heheheh....