Pages

Thursday, May 19, 2011

21 - 37

Hiyeah! Hiyeahh! Dengan semangatnya mencuba untuk menjalankan misi menaip sehingga ke hari ke hospital. Harini genap 37W dan hanya tinggal 21hari lagi untuk dihitung, insyaAllah... Dalam pada menunggu detik2 ke hospital ni, barang2 dalam grab bag sudah pon di isi dan ready! Akhirnya...Alhamdulillah.

Rasanya penat2 bjalan2, sakit kaki sume tu da xdapat nk bendung dan da rasa cm dapat adapt. Skang pulak makin rajin bjalan2, even before ni..kalo gi breakfast pon salu tapau je, tapi da nk dekat2 nk due...rajin lak berjalan ikot kengkwn ofis. berjalan yer.... hahahah bukan naik kete @ moto. Xla jauh sgt, tp mengah la jugak akak~ :-P

37W ni kira da cukup bulan untuk baby lahir, kiranya waiting for the sign ajela. For time being, me masih lg bkerja eventhough xde hape pon nk buat kt ofis, just dtg je... mengisi masa terluang. Hahahah ape yg obvious rasanya, akak yg due dekat2 dgn aku da start coti kot. Xnmpk pon shari dua ni... Coz lastweek dia ada tnya kt aku bila mau start cuti. Die suda ada experience bersalin, and katanya usually at 38W. So mayb die da deliver @ start cuti. Aku malas ler pulak nk apply cuti, cuti tanpa apply...Rajin! =P This week, kira2 ada 3 hari je untuk bekerja, so rasa wasted pulak kalo apply cuti. Da la cuti pon xbanyak mana... Er dalam 14 hari + 3 hari carry fwd = 17hari...  banyak ke? Okla kn.... pikir nk cuti raya lagi, ujung thn ke... lagi2 nnt da ada baby, kalo baby xsehat... ibunya jugak kne jaga kn?! Encik Nizam bole jek cuti, tapi susahla sket sebab kejenya lagi menimbun dari aku kn. Tapi sebaik keje nya skang da xgi site and buat support. Lagi nk travel2...leceh kn. Skang biarla dia attend meeting2 segala bagai tu, keje pon bole buat kt rumah. 

Nextweek appointment dengan Doc Mazita on Wednesday. So rasanya bertahanla dlu sampai next checkup untuk tgk sign for labor. Kalau by few days or nextweek ada sign2 itu... barula aku apply cuti. Seriously, rasa malas btul nak apply and kalo dtg sign kt ofis pon, hopefully aku manage to handle everything dan tenang. Hikhik. 

Sign:-
Bila terasa macam cirit birit dan perut memulas.
----->Lately aku mmg kerap rasa xsedap perut...xtau apesal, nk membuang adelah tidak. cm sembelit.

Kerap terkentut-kentut 
----> Ye betul
Pinggang terasa amat sakit.
----> Adelah selalu

Kelangkang agak sakit.
----->Hurm, xperasan. Ade kot...

lendir-lendir keluar 
----> Ade jek, tp xsure itukah yg dimaksudkan... before ni pon hado.  

Banyak suda sign yang ditunjukkn.. tapi biasala, sume tu pon normal kot pada week ni. Kita tunggu jek sign sebenarnya! Hiyeahhh.... anyway, td time breakfast kt fcourt dkat ofis neh, makcik kedai tu tegur...

Makcik : Da bape bulan ni, bila lg?
Me : Da 9bln da ni, tunggu hari jek
Makcik : Da xlama dah... tgk pon perut tu da turun
Me : Eh ye ke? (sambil tgk perut sdiri..er...turun dah ke...suspen)
Makcik :  Anak ptama ke?
Me : Aah (sambil sengih2... bayar...dan berlalu)

Aku sungguh la xphm org2 'lama' ni kan, banyak btul 'term'2 dia and observation diorg ni, nk kata mkagumkan... ye la jugak, tp cmne eh diorg tgk 'perut turun' tu... Adeih.. sgt keliru saya. Kalo aku tgk sdiri pon pasti xpasti jek perut tu da turun. Ada simptom2 lain lagi x yang korg tau bole dishare? Komen la yer!

37-21 Owh...Ready dah ke?   

2 comments:

b.E.L.L.e said...

samelah kite..dah masok37w tp cm blom tergerak nak apply cuti lg...tnggu sign dtg nnti je kot baru apply..so, skang mmg rajin dtg ofis even xde keje nak buat..hehe..

Puan Nurul said...

=p Sama kn. Tp boring jugak, so kita sama2 dtg ofis and blogging. ahhaha