Pages

Thursday, March 31, 2011

Finally...

Finally!!! Finally!!! Few changes, it's no more rumours and finally the truth! It's about work and work and work and baby! Will be move out from cyberjaya ofis to Shah Alam, plus the rumors about vitB was no longer rumors! And Im 30w pregnant, caya x? pantassssss masa blalu!

This week adalah week yang sdikit membosankan. Keje da bkurang, byk yang ada pon technical part jek... and documentation sume will start nextweek. Jenuhlaaa nk mgarang ayat nnt. Skang adalah masa bsuka ria sementara pindah ke operation ofis at shah alam, coz now at customer site @cyberjaya. So, alhamudulillah... segalanya diatur dengan cantik. Mengapa kata cmtu? sebab..jeng3x tinggal lebih kurang 10w +/- 2 untuk menanti saat2 bersalin. Dekat2 nk bsalin ni, makin kerap ada check up, so dekat sket dengan rumah and hospital. Walaupon encik nizam still @cyberjaya, atleast yg nk bersalin ni dekat la kn... Even both keje @cyberjaya, xde pon carpool coz of routine keje yg berbeza. 

Anyway, lepas ni ada rombakan dlm org kt ofis, based on customer requirement of the new contract. Then, xsure lagi arah tuju diri ini lebih2 lg tgh sarat mcm ni, jgn ditendang mcm bola sudah...xpon nama tetiba xde dlm list staff... haahah bole x gtu? Ada yg mniaga tempe goreng dpn ofis! hahah *joking~ Just now bos ade tnya2 whether I nk stay @cyberjaya (as rep for the team, to assist customer needs)... Seriously, I just dont understand him most of the time. Firstly, Im not at the level of sr eng yet and 2ndly he knows that there are others that would volunteer to be @cyberjaya, rather than me sebab rumah meraka adalah lebih dekat jika bkerja disini bbanding @shah alam. Common sense kn? Mayb boss konfius yg I want to be closer to Encik Nizam or die ingt we went to work together...entah... I just dont know, dont understand. 

Soalan2nya memang selalu mengundang kemarahan sebab to me, soalan yg xperlu tnya or he'll end up dengan gelak2 sinis...hohhhhhhh... mmg geramla kn bila dgr gelak tu. Sabar jekla. But I just answer it direct and precise. No gelak, no senyum2...coz xmau melayan sgt. nnt die ajak bersembang pulak. :p xpela..asalkan I answered his Q, that'll be fine. Owh....another thing, sgt la risau, ape hala tuju pasni, assign to dept mana? who's my boss? nextweek, nk duduk mana? Most of us tgh berfikir2 jugak ni. 

Alhamdulillah, berita baik dan rezeki baby jugak...wpon xda rezeki bpindah company lg spt kawan2 lain...tapi rezeki 'vitB' (ayat dari Pn Farah) yang dcanang2 oleh kwn2 kerja telah dideclare oleh our big bos. InsyaAllah, ada rezeki tu...tp xde la mention byk mne... tp syukur tetap syukur. Alhamdulillah. Ada gak suara2 nk buat mkn2 kt ofis ni, but since kami kne move out...mcm xdpt nk proceed dgn plan tu. Seronok jugak kan, setelah sekian lama xbuat makan2 kt ofis. Bila dgr pasal 'vitB' ni, ramai pulak yg dah listkan 'wishlist' hahaha...funny! but biasala tu, lebih2 lagi bila dah bkeluarga, masa ni lah nk entertain family, buat kenduri ke, makan angin ke... Me? makan angin is not in the list. Mana la nk gi dgn perut yang sarat. Jalan dari parking kt ofis pon rasa mcm berjogging 2-3 pusingan...hahaha da mcm kura2 sebab bag lappy kt blkg.  ***mengata diri sdiri kuang2x... Even nk shopping for baby stuff pon, da xlarat sgt.. rasa2nya online aje laaa...seriously, penat! Masa motherhood expo haritu pon, awl2 lg da kibar bendera putih...mana xnya, ramainya org dengan stroller, preggy tummy pon berlaga2, xkurang dgn pakcik makcik yg nk bli brg untuk cucu... I give up nk pergi warehse sale or any sale at this condition.

Few things in my baby/momma checklist yang xcomplete lg. Kne bli cepat2...sebab malas nk jalan2 hahah... 10 weeks je tinggal and I only hv weekends! About 20days~!!

Aktiviti yang xsettle : 
  • basuh baby stuff! (mana nk sidai baju bdk kicik ni? kalo xsempat..suruh cik bi dgn maksu hani laa eh :p)
  • bli ampaian!!!
  • basuh CD about 3x!
  • sediakan bag for baby and momma!
  • jemur tilam & bantal baby (hopefully weekend xhujan)
  • sarung bantal/tilam - not done!harap2 sempatla siap jahit....
  • pindah barang2 baby ke rumah atok&nenek (kuang3x..ya ampun, bsepahla umah atok&nenek nnt)
  • to buy bpump / storage & accessories (penting before delivery! encik nizam sponser hikhik)
  • cooler bag & accessories (this too...yer incik nizam :p )
  • strilliser & warmer (littlebean @ warmerbear murah sket 'katanye'...)
  • bakul baju baby for rumah s.alam & rumah atok&nenek (boleh letak brg irfan skali...kalo muat :p)
  • nursing bra
  • nursing pillow (tesco/giant pon hado) - ada yg ckp xnecessary but masa attend antenatal class, the counselor tu ckp, pillow tu boleh guna untuk baby yg mula blajar duduk...so..ok kot to buy. Carila yg worth to buy.
Owh2 tetiba byk pulak brg dlm preparation ni... pening pale~! hopefully dapat packing2 barang dengan segera sebelum baby keluar hikhhik lupa pulak nk share experience attending antenatal class! hehehhe


Semakin dekat, semakin kalut pulak... fuh2~ rilekssss....
 

4 comments:

Beyd said...

dah 30minggu ke?ko cepatkn jam ke apa?ke jam aku yg lambat.heheee

Puan Nurul said...

Ahahha jam ko rosak kot. :p mmg 30w pon, ko da 5bln ++ kn? Beza 2bulan...

Beyd said...

ko ckp lg 10mgu rasa mcm kejap je. padahal lg 2 bulan lbey gk. tu aku rasa mcm aku tertinggal jauh.ko letak la list barang2 baby kt blog ko ni. bole aku refer kt blog ko je..aku rasa mcm xtau nk beli apa.hahaha..

Puan Nurul said...

Memang kejap jek pong... kalo da sebuk dgn keje/FB, xsempat nk prepare brg2... Xsilap aku ade buat kt checklist brg tu...